El Consell Executiu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com l”Any de la infermera i la matrona’

Coincideix amb el 200 aniversari del naixement de Florence *Nightingale

El Consell Executiu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com l”Any de la infermera i la matrona’, coincidint amb el 200 aniversari del naixement de Florence *Nightingale, considerada una precursora de la Infermeria professional moderna i creadora del primer model conceptual de la professió.

Aquesta proposta va ser realitzada per *Tedros *Adhanom, director general de l’OMS, i va ser aprovada per tots els membres de membres del Consell. *Adhanom va destacar la necessitat d’homenatjar persones com Florence *Nightingale, “qui ha contribuït enormement a la salut i a la humanitat”. En aquest sentit, va subratllar que “les infermeres i matrones juguen un paper crucial en la promoció de la salut per a tots”.

La presidenta del Consell Internacional d’Infermeres (*CIE) va destacar que la proposta “potenciarà la figura de la infermera i posarà en relleu la necessitat que hi hagi infermeres ben formades, així com d’invertir en estratègies de reclutament i retenció; i eliminarà les barreres al desenvolupament dels rols d’Infermeria avançada que estan demostrant una gran eficàcia en l’expansió de la cobertura sanitària universal”.

Per la seva part Nigel *Crisp, copresident de *Nursing *Now, també ha celebrat aquesta proposta del doctor *Tedros i del Consell Executiu de l’OMS. “Les infermeres són el cor de la majoria dels equips sanitaris i millorant i promocionant el seu paper, tots els països del món milloraran els resultats en salut dels seus ciutadans”, ha destacat.

Deixar una resposta